parking has never been so easy ...

Schiphol

Luchthaven Schiphol is met meer dan 50 miljoen passagiers per jaar verreweg de grootste en bekendste Nederlandse luchthaven en de op drie na drukste luchthaven van Europa. Het vliegveld ligt in de buurt van snelweg A4, circa 15 kilometer aan de zuidwestkant van hoofdstad Amsterdam en is uitstekend bereikbaar per auto. Schiphol beschikt daarnaast over een eigen treinstation en diverse bushaltes.

Parkeren Schiphol

Als een van de grotere luchthavens in Europa biedt Schiphol een brede keuze in parkeerruimte voor kort en lang parkeren. Er kan zowel op het terrein van het vliegveld zelf als daarbuiten geparkeerd worden. Direct voor de terminals liggen drop-off zones waar passagiers met hun bagage snel afgezet mogen worden, maar parkeren is hier verboden. Voor minder validen zijn er op P1, P2, P3 en in Schiphol Excellence Parking speciale parkeerplaatsen. Indien gewenst kunt u hier ook rekenen op extra assistentie.

De verschillende parkeerplaatsen bij Schiphol hebben uiteenlopende tarieven. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger er geboekt wordt, hoe lager de prijs is. Vooraf reserveren is dus niet alleen mogelijk, maar valt zeker aan te raden. Zonder reservering vooraf mag er ook geparkeerd worden, maar dan loopt u het risico dat uw favoriete parkeerterrein duurder of vol is. Of u nu parkeert op het vliegveldterrein of daarbuiten bij een andere aanbieder, bijna overal is gratis vervoer per shuttlebus naar uw vertrekhal.

Autoroute naar Schiphol

Schiphol heeft als navigatieadres ‘Vertrekpassage, 1118 CP, Schiphol, Nederland’. In Google Maps vindt u het vliegveld hier.

Schiphol ligt direct naast snelweg A4 en is hierdoor uitstekend te bereiken. Neem vanaf de A4 afslag 2 richting Luchthaven Schiphol en volg de borden langs de weg om bij de terminals of parkeerterreinen uit te komen.

Gratis parkeren in omgeving Schiphol

Veel mensen zijn op zoek naar plekken om gratis te parkeren in de buurt van Schiphol. Er zijn diverse opties om uw auto gratis neer te zetten, al is dit met het oog op schade of diefstal niet altijd de meest veilige keuze. Ook vormt de afstand naar het vliegveld een hindernis voor veel mensen die gratis willen parkeren. Wanneer u echter op de kleintjes wilt letten, zijn er wel degelijk diverse opties beschikbaar.

De bekendste plekken om gratis te parkeren bij Schiphol zijn de buitenwijken van Hoofddorp en Amstelveen. Ook Badhoevedorp en Amsterdamse buitenwijken zoals Sloten en Osdorp zijn populair. Het nadeel is dat niet in al deze buitenwijken gratis parkeren geldt. Op sommige plekken kan alleen betaald geparkeerd worden, dus het is zaak hier goed op te letten. Daarnaast bent u afhankelijk van het openbaar vervoer of een taxi om van uw gratis parkeerplaats het vliegveld te bereiken, wat ook weer extra geld kost. Tot slot staat uw auto geheel onbewaakt geparkeerd in buurten die geen al te beste reputatie hebben op het gebied van veiligheid. U loopt dan ook het risico op schade of diefstal van uw auto.

Er zijn een aantal hotels in de omgeving van Schiphol die een Park, Sleep & Fly-arrangement aanbieden. Goede voorbeelden zijn hotels zoals het Van der Valk Hotel A4 Schiphol, NH Schiphol Airport, Park Plaza Amsterdam Airport en Ibis (Budget) Amsterdam Airport. Bij veel van deze hotels zit er, op vertoon van een geldig vliegticket, 3 weken parkeertijd en transfer van en naar het vliegveld bij de prijs van uw overnachting inbegrepen. Hierdoor valt de prijs in veel gevallen hoger uit dan wanneer u zelf een hotelovernachting boekt en dat combineert met een voordelige parkeeraanbieder op deze website.

Geen enkele luchthaven in Nederland heeft zoveel verschillende parkeeraanbieders als Schiphol. Zowel op als buiten het vliegveldterrein kan tegen zeer voordelige tarieven geparkeerd worden. Gratis parkeren in de omgeving is mogelijk, maar meestal ongemakkelijk en u loopt het risico op schade aan uw auto. Book Airport Parking adviseert daarom te kiezen uit een van de goedkope aanbieders op deze website. Bij vroegtijdig boeken kunt u flink besparen op de kosten voor een parkeerplaats bij Schiphol, waardoor u uw reis op een goedkope en comfortabele wijze kunt starten.