parking has never been so easy ...

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is met ruim 450.000 passagiers per jaar een van de grootste vliegvelden van Nederland. De luchthaven is met name interessant voor reizigers uit het zuiden en zuidoosten van het land. Maastricht Aachen Airport ligt zo’n 8 kilometer noordelijk van Maastricht en is goed bereikbaar via nabijgelegen snelweg A2.

Parkeren Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport beschikt over twee grote parkeerplaatsen voor zowel kort als langparkeerders. Pal voor de terminal ligt een strook voor wegbrengers en afhalers waar maximaal een half uur geparkeerd mag worden.

Beide grote parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand van de terminal. Parkeerplaats P1 is bedoeld voor kortparkeerders en ligt op slechts 50 meter van de terminal. Hier kan betaald worden met bankpas en creditcard, maar contant geld wordt niet geaccepteerd. Parkeerplaats P2 is bedoeld voor langparkeerders, is iets verder lopen naar de terminal en is daarom ook goedkoper. Hier kan wel contant worden afgerekend. Minder validen hebben toegang tot extra grote parkeerplaatsen, gelegen achter de toegang tot P2. Wel moet in dat geval duidelijk zichtbaar een invalidenkaart op het dashboard worden gelegd.

Autoroute naar Maastricht Aachen Airport

In uw navigatiesysteem kunt u als adres ‘Vliegveldweg 90, 6199 AD, Beek, Nederland’ invoeren. In Google Maps vindt u het vliegveld hier.

Komende vanuit het westen neemt u op snelweg A2 afrit 50 richting Maastricht Aachen Airport. Hierna hoeft u alleen nog maar de borden te volgen. Komende vanuit België neemt u de E314 richting Heerlen/Aken. Vervolg uw weg bij knooppunt Kerensheide over de A2 en volg de instructies hierboven.

Gratis parkeren in omgeving Maastricht Aachen Airport

Reizigers die geen parkeerkosten willen betalen, kunnen overwegen om hun auto gratis te parkeren in de buurt van Maastricht Aachen Airport. In het centrum van Maastricht kan alleen betaald geparkeerd worden, dus deze optie valt af.

Wel is het in het nabijgelegen dorp Beek mogelijk om uw auto gratis op straat te zetten in het centrum of bij het station. Hier staat uw auto onbewaakt, dus u loopt dan wel het risico op inbraak of vernieling. Een auto die langere tijd geparkeerd staat, zal steeds meer op gaan vallen. Het is dus de vraag of gratis parkeren in dit geval het risico waard is.

In de buurt van Maastricht Aachen Airport zijn geen hotels die een Park, Sleep & Fly-arrangement aanbieden. Het hotel dat het dichtstbij de terminal ligt is het Tulip Inn Hotel Maastricht Aachen Airport. Het is echter niet mogelijk om uw auto hier gratis te parkeren, want het hotel rekent hiervoor een vast bedrag per dag.

Maastricht Aachen Airport is zeker geen vliegveld met onredelijk hoge parkeertarieven. Zelfs de goedkoopste parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminal en er kan zowel kort als lang geparkeerd worden. Book Airport Parking adviseert u dan ook om uw auto niet gratis te parkeren in de omgeving met alle risico’s van dien, maar te kiezen voor een van de voordelige opties op onze website. Wij hebben altijd een aanbieding die aansluit op uw wensen.