parking has never been so easy ...

Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport is de op twee na grootste luchthaven van Duitsland en vervoert jaarlijks maar liefst 18 miljoen passagiers. Het vliegveld ligt 7 kilometer noordelijk van het centrum van Düsseldorf en is voor Nederlanders uitstekend bereikbaar per auto of openbaar vervoer.

Parkeren Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport heeft meer dan 20.000 parkeerplaatsen voor zowel kort als lang parkeren, waarvan het grootste gedeelte overdekt is. Voor de terminals liggen twee betaalde zones waar medereizigers afgezet kunnen worden. Hier mag maximaal een kwartier geparkeerd worden.

Vrijwel alle parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminals. In sommige gevallen rijdt er ook een shuttlebus of Skytrain naar het vliegveld. Door de vele parkeerplaatsen zijn de parkeertarieven zeer divers. De goedkope zones zijn traditioneel snel bezet, dus wij adviseren om voor deze parkeerplaatsen vooraf een reservering te plaatsen. Minder validen kunnen hun auto gratis parkeren in de parkeergarages P1, P2 en P3. Hiervoor is dan wel een invalidenparkeerkaart vereist.

Autoroute naar Düsseldorf Airport

Het adres van Düsseldorf Airport in navigatiesystemen is ‘Terminal Ring 1, 40474, Düsseldorf, Duitsland’. Volg deze link om de locatie in Google Maps te vinden.

Neem op snelweg A44 afrit 31 richting ‘Flughafen Düsseldorf’. Vervolgens kunt u de verkeersborden volgen om bij de parkeerplaatsen uit te komen.

Gratis parkeren in omgeving Düsseldorf Airport

In de binnenstad van Düsseldorf geldt niet alleen betaald parkeren, maar het is ook nog eens een milieuzone. Hierdoor mogen alleen auto’s met een unieke sticker in het centrum rijden. Voor Nederlandse reizigers is het dan ook niet mogelijk om hun auto hier te parkeren.

Buiten de stad zijn er echter wel mogelijkheden om uw auto gratis te parkeren. Zo zijn er diverse straten waar parkeren gratis is en is er vaak voldoende parkeerruimte beschikbaar op parkeerterreinen bij S-Bahnstations. Logischerwijs zijn al deze gratis parkeerplaatsen onbewaakt, wat een groter risico op diefstal of vernieling met zich meebrengt. Want wanneer een auto met een buitenlands kenteken een behoorlijke tijd geparkeerd staat, zal dit zeker de aandacht trekken.

Diverse hotels in de buurt van luchthaven Düsseldorf Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Het parkeren van uw auto en een transfer van en naar het vliegveld zijn in dat geval bij de prijs inbegrepen. Hierdoor valt de prijs voor een overnachting logischerwijs wel hoger uit. Ook moet u indien daarnaar gevraagd wordt door het hotelpersoneel een geldig vliegticket kunnen tonen.

Aangezien vliegveld Düsseldorf Airport tienduizenden parkeerplaatsen biedt die zijn opgedeeld in verschillende tariefzones, is er voor iedere reiziger een passende parkeerplek. Wij adviseren dan ook om uw auto hier veilig te parkeren zodat u niet de risico’s loopt die gratis parkeren met zich meebrengt. Book Airport Parking heeft altijd een passende aanbieding voor u in huis.