parking has never been so easy ...

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is de vijfde luchthaven voor burgerluchtvaart in Nederland. Het vliegveld wordt ook wel vliegveld Eelde of luchthaven Eelde genoemd en is vernoemd naar stadje dat ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Groningen ligt. Naar schatting vervoert Groningen Airport Eelde zo’n 100.000 passagiers per jaar, maar het vliegveld hoopt dit aantal de komende jaren sterk uit te breiden. Met name voor reizigers uit het noorden van ons land kan deze luchthaven interessant zijn.

Parkeren Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde zegt zelf de voordeligste parkeerluchthaven van Nederland te zijn. Het vliegveld biedt in totaal drie parkeermogelijkheden, die allemaal hetzelfde tarief hebben. Alle parkeerplaatsen liggen op korte loopafstand van de terminal en bij noodweer wordt u opgehaald met een shuttlebus.

Direct voor de terminal ligt een strook waar kort geparkeerd kan worden om reizigers met hun bagage af te zetten. Ook zijn er parkeerplaatsen waar lang geparkeerd kan worden. Vooraf een parkeerplaats reserveren is niet mogelijk. Dit is in feite ook niet nodig, aangezien er altijd ruim voldoende parkeerplekken beschikbaar zijn op Groningen Airport Eelde. Minder validen kunnen hun auto parkeren op parkeerterrein P1 maar moeten hiervoor wel een invalidenkaart bezitten.

Autoroute naar Groningen Airport Eelde

Wilt u Groningen Airport Eelde invoeren in uw favoriete navigatiesysteem? Het adres is ‘Machlaan 14a, 9761 TK, Eelde, Nederland’. In Google Maps kunt u het vliegveld hier vinden.

Groningen Airport Eelde ligt langs snelweg A28. Vanaf deze weg neemt u afrit 37 en hoeft u vervolgens alleen nog maar de verkeersborden te volgen om bij het vliegveld te belanden. De A28 is een drukke snelweg waar soms files staan. In dat geval adviseren wij u om te rijden via het nabijgelegen Eelde of Haren.

Gratis parkeren in omgeving Groningen Airport Eelde

Gratis parkeren in de buurt van Groningen Airport Eelde is in principe goed mogelijk. Een logische optie is om de auto neer te zetten in Eelde, omdat dat dichtbij de luchthaven op slechts 2 kilometer loopafstand ligt. Ook kunt u de auto aan de rand van Groningen parkeren, maar in dat geval bent u afhankelijk van het openbaar vervoer of het taxi om op het vliegveld te komen.

Er zijn geen hotels in de omgeving van Groningen Airport Eelde die een Park, Sleep & Fly-arrangement kunnen verzorgen. Wel kunt u het hotelpersoneel vragen of uw auto gedurende uw vakantie bij het hotel geparkeerd mag staan. U kunt vervolgens met een taxi naar het vliegveld gaan. Een uitzondering hierop is het Fletcher Familiehotel Paterswolde, waar u direct op buslijn 2 kunt stappen richting de luchthaven.

Afhankelijk van uw reisduur adviseert Book Airport Parking u om niet gratis in de omgeving van Groningen Airport Eelde te parkeren. Voor een dag kan het wellicht nog, maar hoe langer uw auto gratis geparkeerd staat, hoe groter de kans op schade of diefstal. Groningen Airport Eelde hanteert zeer voordelige parkeertarieven, die u uiteraard allemaal op deze website kunt vinden. Wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze.