parking has never been so easy ...

Münster-Osnabrück

Münster Osnabrück International Airport bevindt zich op de grens tussen 2 deelstaten: zo’n 30 kilometer noordelijk van de stad Münster in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en 35 kilometer zuidelijk van Osnabrück in deelstaat Nedersaksen. Met ongeveer 1 miljoen passagiers per jaar is het de zestiende luchthaven van Duitsland. In totaal heeft vliegveld Münster-Osnabrück ruim 7.000 parkeerplaatsen die 24 uur per dag toegankelijk zijn.

Parkeren Münster-Osnabrück

Münster Osnabrück International Airport biedt bezoekers op het gebied van parkeren diverse mogelijkheden. Zo kan er zowel kort, lang als overdekt geparkeerd worden. Over het algemeen liggen de prijzen voor parkeren op vliegveld Münster-Osnabrück vrij laag. De duurdere parkeerplaatsen liggen vlak voor de terminals, terwijl goedkopere alternatieven zich nog altijd op loopafstand bevinden. Alle parkeerplekken bieden speciale plaatsen voor minder validen en bevinden zich dichtbij de ingang. Omdat er vrijwel altijd voldoende van deze plaatsen zijn, is vooraf reserveren overbodig.

Er zit nogal wat prijsverschil tussen de verschillende aanbieders van parkeerplaatsen. Omdat de prijzen over het algemeen niet hoog zijn, zouden wij gratis parkeren afraden. De goedkoopste parkeerplaats op luchthaven Münster-Osnabrück staat nog wel eens vol, dus het is raadzaam om op de website van het vliegveld de actuele beschikbaarheid na te kijken. Daarnaast is het handig om zowel een creditcard, bankpas als contant geld mee te nemen. Per aanbieder verschilt de betaalwijze nog wel eens, dus zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Autoroute naar Münster-Osnabrück

Wilt u vliegveld Münster-Osnabrück in uw navigatiesysteem zetten? Volg deze link om de locatie in Google Maps te bekijken.

Rijd vanuit Nederland eerst naar de snelweg A1/E37, die zich tussen Münster en Osnabrück bevindt. Vervolgens pakt u vanaf deze weg afslag 75 richting ‘Flughafen Münster-Osnabrück’. Vervolgens kunt u simpelweg de verkeersborden volgen tot u bij het vliegveld arriveert.

Gratis parkeren in omgeving Münster-Osnabrück

Het centrum van zowel Münster als Osnabrück is een milieuzone en alleen toegankelijk voor auto’s met een unieke sticker. Nederlandse bezoekers van Münster Osnabrück International Airport beschikken niet over zo’n sticker en kunnen dus niet gratis in deze steden parkeren.

In kleinere gemeentes zoals Saerbeck, Ladbergen en Greven kan eventueel wel gratis op straat geparkeerd worden, maar door de kleinschaligheid van deze plaatsen zullen auto’s met een Nederlands kenteken al snel opvallen. Hierdoor is gratis parkeren in de buurt van vliegveld Münster-Osnabrück bepaald niet zonder risico.

In de omgeving van de luchthaven liggen geen hotels die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat uw auto niet geparkeerd mag staan bij hotels in de regio tijdens uw vakantie. Het is echter wel verstandig om vooraf even contact op te nemen met het hotel van uw keuze om na te vragen of dit geen probleem is.

Omdat gratis parkeren bij vliegveld Münster-Osnabrück lastig en niet zonder risico’s is, adviseren wij u om betaald te parkeren op de luchthaven. Op onze website vindt u betrouwbare en voordelige aanbieders die dichtbij de terminal gelegen zijn. Zo weet u zeker dat u uw vlucht haalt en kent u een zorgeloos begin van uw reis.