parking has never been so easy ...

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport heeft jaarlijks zo’n anderhalf miljoen passagiers en is daarmee na Eindhoven Airport het tweede regionale vliegveld van Nederland. De luchthaven ligt noordelijk van Rotterdam en heette voorheen nog Rotterdam Airport. Gezien de nabijheid bij de stad Den Haag besloot men het vliegveld in 2010 om te dopen naar Rotterdam The Hague Airport. De luchthaven ligt pal naast de A13 en is dus uitstekend bereikbaar per auto.

Parkeren Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport heeft vier parkeerterreinen waar zowel kort als lang geparkeerd kan worden. Alle parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminal en worden 24 uur per dag bewaakt door beveiligingsmedewerkers en beveiligingscamera’s. De verst gelegen parkeerplaats ligt op 15 minuten lopen van het vliegveld.

Voor de terminal kunt u passagiers met hun bagage afzetten in de zogenaamde Kiss and Go-zone, maar u mag hier maximaal 5 minuten parkeren. Hoewel er op de parkeerterreinen over het algemeen meer dan voldoende ruimte is voor auto’s, is het sinds vorig jaar ook mogelijk om sommige druk bezochte parkeerplaatsen vooraf online te reserveren. Alle parkeerterreinen bij Rotterdam The Hague Airport bieden speciale parkeerplaatsen voor minder valide passagiers die een geldige invalidenkaart kunnen tonen. Wanneer deze parkeerplaatsen bezet zijn, is het ook toegestaan uw auto op een gewone parkeerplaats te zetten.

Autoroute naar Rotterdam The Hague Airport

Geef als adres in uw navigatiesysteem ‘Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP, Rotterdam, Nederland’ op. U kunt de locatie ook hier vinden via Google Maps.

Rotterdam The Hague Airport ligt naast de A13. Neem vanaf deze weg afrit 11 richting Berkel en Rodenrijs en volg de verkeersborden tot u bij het vliegveld arriveert.

Gratis parkeren in omgeving Rotterdam The Hague Airport

Naast betaald parkeren bij het vliegveld is ook gratis parkeren in de omgeving een optie. Hoewel er in het centrum van Rotterdam alleen betaald geparkeerd kan worden, kunt u uw auto wel gratis parkeren in de buitenwijken.

Populaire locaties voor gratis parkeren in de buurt van Rotterdam The Hague Airport zijn de Tweede Hogenbanweg in Overschie of in de omgeving van De Lugt. Wel is het goed om te beseffen dat uw auto hier geheel onbewaakt geparkeerd staat. Dit in tegenstelling tot het vliegveld, waar bij de parkeerterreinen 24 uur per dag sprake is van camerabewaking en surveillance. Lang geparkeerde auto’s vallen al snel op in een buurt en lopen een verhoogd risico op inbraak of vernieling.

In de omgeving van Rotterdam The Hague Airport zijn er enkele hotels die een Park, Sleep & Fly-arrangement aanbieden. Het parkeren van uw auto en een transfer van en naar de luchthaven zitten in dat geval bij de prijs van uw overnachting inbegrepen. Aan de balie van het hotel moet wel een geldig vliegticket getoond kunnen worden. Hotels met een dergelijk arrangement in de buurt van de luchthaven zijn het Van der Valk Hotel Rotterdam Blijdorp en het Regardz Hotel.

Gezien de uitstekende beveiliging van de parkeerterreinen bij vliegveld Rotterdam The Hague Airport kunnen wij u deze ten zeerste aanbevelen. Gratis parkeren in de omgeving is weliswaar mogelijk, maar brengt extra moeite met zich mee en u loopt het risico op onaangename verrassingen. Bij Book Airport Parking vindt u de voordeligste aanbieders bij het vliegveld, zodat u geheel onbezorgd op reis kunt.