parking has never been so easy ...

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft jaarlijks zo’n 3,5 miljoen passagiers en is daarmee de grootste regionale luchthaven in ons land. Het vliegveld ligt ten westen van Eindhoven langs de A2 en wordt ook wel Vliegbasis Eindhoven genoemd. Eindhoven Airport wordt zowel voor militaire doeleinden als voor burgerluchtvaart gebruikt.

Parkeren Eindhoven Airport

Eindhoven Airport biedt verschillende parkeerterreinen waar tegen gunstige tarieven geparkeerd kan worden. Afhankelijk van de locatie ten opzichte van de terminal betaalt u een lager of hoger tarief wat met bankpas op locatie voldaan kan worden. Voor de terminal is een Kiss and Ride-strook waar passagiers met hun bagage afgezet kunnen worden. Hier mag hooguit tien minuten gratis geparkeerd worden.

De parkeerterreinen P3, P4, P5 en P8 liggen op 5 tot 7 minuten lopen van de terminal. Vanaf laatstgenoemde parkeerplaats is het ook mogelijk om met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht te worden. Minder validen kunnen parkeren op het duurdere P1 voor de prijs van P4 en P5 maar moeten hiervoor wel een geldige parkeer- en invalidenkaart kunnen tonen.

Autoroute naar Eindhoven Airport

Het navigatieadres van Eindhoven Airport is ‘Luchthavenweg 25, 5657 EA, Eindhoven, Nederland’. Klik op deze link om de locatie in Google Maps te bekijken.

Eindhoven Airport ligt direct naast de A2 aan de westelijke zijde van Eindhoven. Neem vanaf de A2 afslag 29 richting Eindhoven Airport/Meerhoven. Hierna hoeft u alleen nog maar de borden te volgen om bij de parkeerterreinen bij het vliegveld uit te komen.

Gratis parkeren in omgeving Eindhoven Airport

Mensen die hun auto gratis willen parkeren in de buurt van Eindhoven Airport hebben hier zeker de mogelijkheid voor. In het centrum van Eindhoven geldt weliswaar betaald parkeren, maar in buitenwijken van de stad kan gratis geparkeerd worden.

Populaire plekken om gratis te parkeren bij Eindhoven Airport zijn de Noord-Brabantlaan in Eindhoven, De Dom en de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven en het treinstation van Best. Er doen echter veel verhalen de ronde over vernielde auto’s die in de buurt van het vliegveld geparkeerd staan. Ontstemde buurtbewoners zouden moedwillig geparkeerde auto’s beschadigen omdat zij hier overlast van ervaren. Gratis parkeren in de buurt van de luchthaven brengt dus een fors risico met zich mee.

Enkele hotels in de buurt van Eindhoven Airport bieden een Park, Sleep & Fly-arrangement aan. Populaire voorbeelden zijn het nabijgelegen Van der Valk Hotel en Tulip Inn Hotel. De prijs voor uw overnachting is hier inclusief het parkeren van uw auto en transfer van en naar het vliegveld. Overige hotels in de regio hebben geen speciaal parkeerarrangement, maar u kunt proberen aan de balie een regeling te treffen.

Eindhoven Airport biedt diverse parkeermogelijkheden met uiteenlopende tarieven. De kans is daarom groot dat er altijd wel een parkeerplaats is die aansluit op uw persoonlijke behoefte. Book Airport Parking raadt het ten zeerste af om gratis te parkeren in de buurt van het vliegveld, aangezien er regelmatig vernielingen aan geparkeerde auto’s van reizigers worden geconstateerd. Op deze website vindt u een overzicht van de meest voordelige parkeeraanbieders bij Eindhoven Airport. Zo bent u snel op het vliegveld en hoeft u zich op reis nooit druk te maken om uw geparkeerde auto.