parking has never been so easy ...

Dortmund

Dortmund Airport, ook wel bekend als Luchthaven Dortmund en Flughafen Dortmund, is een internationale luchthaven bij de stad Dortmund in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het vliegveld verwerkt jaarlijks zo’n 2 miljoen passagiers en is daarmee een van de grotere luchthavens in Duitsland.

Parkeren Dortmund Airport

Dortmund Airport biedt reizigers diverse parkeerterreinen met verschillende tarieven. Vanaf sommige van deze parkeerterreinen rijdt dagelijks een shuttlebus naar de terminal, terwijl andere plekken op loopafstand gelegen zijn. Ook biedt de luchthaven speciale parkeerplaatsen voor vrouwen in de buurt van de terminal. De automaten bij de parkeerterreinen accepteren als betaalmiddel zowel een creditcard, bankpas als contant geld.

Direct voor de terminal ligt de zogenaamde Kiss and Fly-zone, waar gratis uitgeladen maar niet geparkeerd mag worden. Voor minder valide passagiers zijn er speciale parkeerplaatsen in de garages P1 en P2. Hiervoor is wel een invalidenkaart met kenmerk ‘aG’ (buitengewoon slecht ter been), ‘Bl’ (blind), ‘H’ (hulpeloos) of ‘B’ noodzakelijk. Vooraf een parkeerplaats reserveren op Dortmund Airport zelf is niet mogelijk.

Autoroute naar Dortmund Airport

Het adres van Dortmund Airport voor uw navigatiesysteem is ‘Flughafenring 2, 44319 Dortmund, Duitsland’. In Google Maps vindt u de luchthaven op deze locatie.

Dortmund Airport ligt oostelijk van Dortmund direct langs de A40/B1. Vanaf deze weg neemt u de afslag richting Holzwickede/Dortmund Flughafen. Vervolgens volgt u de borden totdat u bij het vliegveld arriveert.

Gratis parkeren in omgeving Dortmund Airport

Mensen die de parkeertarieven bij luchthaven Dortmund Airport te duur te vinden, kunnen overwegen hun auto gratis te parkeren in de omgeving. Hoewel in het centrum van Dortmund alleen betaald geparkeerd kan worden, zijn er in de buitenwijken mogelijkheden om uw auto gratis neer te zetten.

In deze buitenwijken heeft u echter nooit de garantie op een vrije parkeerplaats en buurtbewoners ervaren geparkeerde auto’s van vliegpassagiers over het algemeen als hinderlijk. Hierdoor loopt uw auto een verhoogd risico op het oplopen van schade door inbraak of vernieling. Zeker auto’s met een buitenlands kenteken zullen snel opvallen in een buitenwijk en staan geheel onbewaakt.

In de omgeving van Dortmund Airport zijn enkele hotels die een Park, Sleep & Fly-arrangement bieden. De meest populaire optie is Balladins SUPERIOR Hotel Dortmund Airport, waar uw auto gratis geparkeerd kan worden en transfer van en naar de luchthaven op vertoon van een geldig vliegticket is inbegrepen.

Book Airport Parking adviseert u om uw auto niet in buitenwijken van Dortmund gratis te parkeren. Het risico op schade is relatief hoog, terwijl uw auto tegen gunstige tarieven veilig dichtbij het vliegveld kan staan. Op onze website vindt u de beste aanbieders van parkeerplaatsen bij Dortmund Airport en kunt u de verschillende tarieven en mogelijkheden zelf eenvoudig vergelijken.