parking has never been so easy ...

Brussels Airport

Brussels Airport is het grootste vliegveld van België. Zoals verwacht mag worden van een luchthaven van een dergelijke omvang, zijn er legio parkeermogelijkheden op en rondom het vliegveld. In totaal biedt Brussels Airport maar liefst 12.000 parkeerplaatsen die 24 uur per dag geopend zijn. Daarnaast liggen er in de omgeving van het vliegveld bijna 11.000 parkeerplaatsen op loopafstand.

Parkeren Brussels Airport

Brussels Airport biedt op het gebied van parkeren voor ieder wat wils. Zowel kort als lang parkeren is mogelijk en ook worden er diverse extra diensten aangeboden zoals parkeerplaatsen met extra strenge beveiliging of luxe faciliteiten. Bijna elke parkeerplek rondom het vliegveld biedt speciale plaatsen voor minder valide personen, die om hiervan gebruik te maken wel over een gehandicaptenkaart moeten beschikken.

De verschillende parkeergelegenheden op het vliegveld organiseren regelmatig speciale acties en aanbiedingen, maar in sommige gevallen is vooraf reserveren wel een vereiste. Bij een aantal parkeerplaatsen kan alleen met creditcard betaald worden, terwijl het bij andere parkeerplekken ook mogelijk is om contant of met bankpas te betalen. Het dus is handig om hier vooraf rekening mee te houden en zoveel mogelijk betaalmiddelen mee te nemen. Naast betaalde parkeermogelijkheden is ook gratis parkeren in de omgeving een optie. Dit is lastiger, maar wel mogelijk in neutrale zones in de stad.

Autoroute naar Brussels Airport

Mensen die vliegveld Brussel in hun navigatiesysteem willen zetten, kunnen als adres ‘Brussels Airport, BE-1930 Zaventem, België’ invoeren. Als u Google Maps gebruikt, kunt u deze link volgen.

Nederlandse bezoekers raden wij aan om via de A1/E19 richting luchthaven Brussel te rijden. Bij de afslag Machelen moet ingevoegd worden op de E40. Op verkeersborden wordt dan al aangegeven dat deze weg onder meer naar luchthaven Zaventem leidt. Vervolgens moet de afslag Zaventem worden genomen en hoeft u alleen nog maar de borden richting luchthaven Zaventem te volgen.

Gratis parkeren in omgeving Brussels Airport

Elke gemeente in de stad Brussel heeft eigen wetgeving op het gebied van parkeren, waardoor de precieze regels voor bezoekers vaak onduidelijk zijn. In zogenaamde blauwe zones in de stad mag enkele uren gratis geparkeerd worden, terwijl in gratis neutrale zones geen urenbeperking van kracht is.

Dichtbij de luchthaven ligt de gemeente Zaventem, waar vrijwel alle straten vooral blauwe zones zijn waar slechts enkele uren geparkeerd mag worden. Door de ligging nabij het vliegveld wil de gemeente voorkomen dat deze zones vol komen te staan met auto’s van bezoekers van de luchthaven. Hier kan op gecontroleerd worden en het is dan ook een risico om uw auto hier al te lang te parkeren. Zeker met een Nederlands kenteken zal een auto die lang geparkeerd staat snel de aandacht trekken.

Soms kiezen mensen ook voor een Park, Sleep & Fly-arrangement van een nabijgelegen hotel. Hierbij wordt een overnachting in het hotel gekoppeld aan ‘gratis’ parkeren en vervoer van en naar de luchthaven. Uiteraard is deze service in werkelijkheid in de prijs doorberekend en is het parkeren bij een aanbieder in de omgeving van het vliegveld vaak een voordeliger optie.

Gezien de beperkte gratis parkeermogelijkheden en het reële risico op een boete, adviseren wij u om te kiezen voor een betaald alternatief. Op deze website kunt u kiezen uit verschillende aanbieders waar uw auto veilig én goedkoop kan staan. Bovendien hoeft u op deze wijze niet lang naar het vliegveld te lopen na het parkeren.