parking has never been so easy ...

Airport Weeze

Airport Weeze is een zeer populaire luchthaven onder Nederlandse reizigers. Het vliegveld, dat vroeger de naam Flughafen Niederrhein droeg en ook wel luchthaven Düsseldorf-Weeze wordt genoemd, ligt dichtbij de Nederlandse grens op pakweg 50 kilometer van Nijmegen en 30 kilometer van Venlo en is hierdoor uitstekend bereikbaar via de snelweg. Doordat het vliegveld als thuisbasis voor diverse budgetmaatschappijen dient en de belastingregels in Duitsland soepeler zijn, is het voor Nederlanders vaak erg aantrekkelijk om vanaf Airport Weeze te vliegen.

Parkeren Airport Weeze

Vliegveld Weeze beschikt over ongeveer 7000 parkeerplaatsen die dichtbij de terminal gelegen zijn. De parkeertarieven zijn aantrekkelijk, maar de parkeerplekken zijn onbewaakt en niet overdekt. Wel kan er zowel kort als lang geparkeerd worden en zijn er speciale plaatsen beschikbaar voor minder validen, die daarvoor wel over een Europese gehandicaptenkaart moeten beschikken.

Het is niet mogelijk om een parkeerplaats vooraf te reserveren. Dit is ook niet noodzakelijk, want over het algemeen zijn er altijd voldoende plekken beschikbaar. Parkeerkosten kunnen zowel contant als met creditcard voldaan worden bij de parkeerautomaten rondom de terminal. Het meenemen van een bankpas alleen is dus niet voldoende.

Autoroute naar Airport Weeze

Als u Airport Weeze in uw navigatiesysteem wilt invoeren, kunt u als adres ‘Flughafen-Ring 1, 47652 Weeze, Duitsland’ invoeren. Klik hier om de locatie in Google Maps op te zoeken.

Neem vanaf de A73 bij Knooppunt Rijkevoort de A77 in de richting van Keulen. Eenmaal voorbij de grens zal de A77 overgaan in de A57. Vervolg uw weg en neem de afslag ‘Goch/Weeze’. Hierna kunt u de verkeersborden volgen totdat u bij de luchthaven arriveert.

Gratis parkeren in omgeving Airport Weeze

Dichtbij het vliegveld ligt het dorp Weeze, waar diverse plekken zijn om uw auto gratis op straat te parkeren. Per straat kan het echter verschillen of er een tijdslimiet geldig is. Wees hier dus alert op om hoge boetes te voorkomen. Een Nederlandse auto met een geel nummerbord zal niet onopgemerkt blijven, zeker niet wanneer deze voor een langere tijdsduur geparkeerd wordt.

Wanneer u verblijft bij een hotel in de buurt van Weeze, kunt u vragen of uw auto gedurende uw reis op de parkeerplaats mag blijven staan. In veel gevallen zal dit in overleg mogelijk zijn, ondanks dat slechts weinig hotels een Park, Sleep & Fly-arrangement aanbieden. Een uitzondering hierop is kasteel Schloss Wissen, waar parkeren tijdens uw vakantie en een transfer van en naar de luchthaven bij de prijs inbegrepen zitten.

Gezien de vriendelijke parkeertarieven op Airport Weeze adviseren wij om uw auto niet gratis in de omgeving te parkeren. Hoewel er in het dorp Weeze mogelijkheden zijn om uw auto gratis te parkeren, is het voor buitenlanders vaak onduidelijk wat de precieze regels zijn met betrekking tot tijdslimieten. Hierdoor is gratis parkeren niet zonder risico. Op deze website vindt u een overzicht van alle parkeermogelijkheden bij Airport Weeze. Zo kunt u rustig de voordeligste aanbieder uitkiezen en weet u zeker dat uw auto dichtbij het vliegveld staat.